Mazda CX-9 This larger SUV adds a V6 option, as well as more cargo room, to the CX-7 option.

Power liftgate

  #1  
Old 01-03-2017, 12:31 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2017
Location: ON
Posts: 5
Question Power liftgate

Hello All,

Just found and joined this forum. We have a brand new CX-9 GT, just picked it up a week ago. Today the power liftgate worked fine once, then stopped working.

No matter if I push the key fob button or on the dash, it just beeps three times and nothing happens. I opened it manually all the way and same thing, beeps 3 times and does not close.

Any ideas?
 
  #2  
Old 01-03-2017, 02:51 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2017
Location: ON
Posts: 5
Default

Made an appt with my local dealer tomorrow AM, will update this thread with what they find in case anyone else has a similar issue.

One week into ownership and this is the second glitch with the new car. Hmmmmm. Have had seven Hondas prior to this, our first Mazda. Not a warm fuzzy feeling right now.
 
  #3  
Old 01-04-2017, 01:41 PM
Member
Join Date: Jun 2016
Location: Washington, the state
Posts: 86
Default

Our Mazda has been perfect so far. Stick with it.
 
  #4  
Old 01-04-2017, 01:59 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2017
Location: ON
Posts: 5
Default

Good to know, hopefully this will be the only issue we encounter. Car is still at the dealer, seems after a couple of hours of diagnosing they are unable to figure out why the lift gate won't open and are now dealing with head office trying to see if it has been reported before.
 
  #5  
Old 01-05-2017, 07:11 AM
Member
Join Date: Aug 2016
Location: Chandler, Arizona
Posts: 36
Default

No problems with mine either. One of the reasons we went Mazda is because we also have a 2014 Mazda 6 GT and it has been perfect.
 
  #6  
Old 01-05-2017, 07:58 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2017
Location: ON
Posts: 5
Default

They determined there was a fault with the lift gate module and are replacing the board today, hopefully that resolves it.
 
  #7  
Old 01-05-2017, 09:41 PM
Junior Member
Join Date: Jan 2017
Location: British Columbia
Posts: 1
Default

I thought I was the only one! When I brought my GT in for the same issue, they couldn't figure out the issue for weeks. They claimed my CX9 was the first in Canada to have this issue. It turned out to be a faulty latch for me. They changed it under warranty and I haven't had any issues since.
 
  #8  
Old 01-05-2017, 10:30 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2017
Location: ON
Posts: 5
Default

Interesting about the latch being faulty.. They did replace the module this morning and all is working again. We also had the TPMS light come on while driving on the highway on our third day with the car. I pulled off the road and checked all tires and they were fine, so I used the button to do a reset. The dealer checked it and said it must have just been a fault with the TPMS. So two faults in the first 2 weeks of ownership is a little unsettling. Guess time will tell.
 
  #9  
Old 01-06-2017, 05:13 AM
Super Moderator
Join Date: May 2012
Location: Queensland Australia
Posts: 3,548
Default

Welcome to the age of cutting edge technology.
 
  #10  
Old 01-14-2017, 12:16 AM
Junior Member
Join Date: Jan 2017
Location: SD
Posts: 5
Default

I have this same problem but I assume it will be spendy, so I've just decided to live without it.
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Power liftgate


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.